Ocab förvärvar Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB

Ocab förvärvar Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB som är en ledande aktör i västsverige med kontor i Göteborg, Borås och Varberg. Bolaget har drygt 40 anställda och en årlig omsättning på cirka SEK 80 miljoner. Förvärvet kompletterar Ocabs befintliga verksamheter på dessa orter och tillsammans blir vi en starkare partner till våra kunder.

Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB har funnits i över 30 år och har genom åren utvecklats till en ledande västsvensk aktör inom sanering efter brand- och vattenskador samt av tjänster gällande inomhusmiljö, avfuktning, fuktutredningar och asbestsanering. Bolaget har haft en god tillväxt och omsätter nu cirka SEK 80 miljoner och har drygt 40 kompetenta medarbetare i Göteborg, Borås och Varberg.

– Vi är glada att hälsa Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB välkomna till Ocab. Vi har följt dem under en längre tid och är imponerade av deras verksamhet. Bolaget och dess kompetenta medarbetare kommer bli ett starkt komplement till vår befintliga verksamhet i området. Tillsammans blir vi en starkare partner till våra kunder, inte minst genom deras breda erfarenhet av större brandskador och kunskap inom elektroniksanering, säger Klas Elmberg, VD Ocab.

– Vi ser fram emot att bli en del av Ocab och ta del av deras erfarenheter, kunskap och nätverk. Vi ser stora möjligheter inom bland annat digitalisering där vi kan utveckla våra interna processer och stärka vårt kunderbjudande vilket vi ser kommer bidra till en god utveckling av hela vår verksamhet, säger Ulrika Jansson och Marcus Jansson, VD respektive operativ chef och huvudägare i Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB.

Förvärvet genomfördes per 2 april 2024. Ocab är en marknadsledande aktör inom skadehantering i Norden med över 2 300 anställda i Sverige, Norge och Danmark och en årlig omsättning om drygt SEK 3 miljarder. Ocab har hjälpt privatpersoner, fastighetsägare, företag och försäkringsbolag i över 60 år och hanterar hela kedjan från skadebesiktning och utredning till åtgärd.

Läs mer om våra verksamheter på:

www.ocab.com
www.ocab.se
www.brandsanering.se

Brandsanering Avfuktningsteknik Väst AB

Filial Göteborg

Lilla Holmen 3
424 57 Gunnilse

Filial Varberg

Härdgatan 32
432 32 Varberg

Medlem | Saneringsföretagens Riksförbund

Diplomerad verksamhet | Svensk Miljöbas

Brandsanering Ocab logo